Haahjem® -Fremtidsrettet i mer enn 100 år

Knut Haahjem Smie og Motorverksted A/S ble stiftet i 1915 med produksjon av Haahjem glødehodemotor (semidiesel). I takt med endret produktspekter skiftet selskapet navn til Haahjem Mek. Verksted AS.

HAAHJEM® er produsent og leverandør av utstyr til gjenvinnings-, bygge- og anleggsbransjen og mineralindustrien. Siden 1950-tallet har selskapet vært produsent av båndtransportører. I 1968 ble selskapet norsk generalagent for knusere og sikter fra den finske produsenten Lokomo OY (idag Metso Minerals).

Selskapets oppgave med å gjøre knuseverk mobile ble intensivert på 70-tallet, og allerede i 1985 lanserte HAAHJEM® "Belteknuser'n" - det første selvdrevne knuseverket på belter. Belteknuseren var banebrytende og har med årene endret en hel bransje. Belteknuseren er nå utviklet til en hel modellrekke og er fremdeles er et av hovedproduktene for HAAHJEM®

Selskapet leverer maskiner og utstyr i forbindelse med knusing, sikting, separering, massetransport, bakkelagring, laste- og losseanlegg, samt produktstøtte med salg av slite- og reservedeler.

HAAHJEM® er merkenavn eiet av selskapet KAHRU AS. Selskapet har design-, åndsverk og varemerkeregistrert med produktene HAAHJEM® CTC belteknusere og H-CON® båndtransportører, samt medlemsklubben for belteknuser-eiere; Haahjem Hard Rock Club®

Haahjem har levert maskiner du kan stole på siden 1915

Grunnleggeren av Haahjem Mek. Verksted AS, Knut Haahjem i kjeledress foran en 3-sylindert HAAHJEM 180 HK semi-diesel motor produsert 1939 og installert i M/S "Reidulf", en båt opprinnelig bygget for fiske til Oscar Larsen i Aalesund.

Våre agenturer

Selskapet er norsk agent, OEM- eller partner-representant for utvalgte verdenskjente produsenter.